Valorant Betting spås få ett stort genomslag inom esport när spelet har etablerats fullt ut på marknaden. Spelet har varit en stor succé redan sen betan släpptes och väntas bli en konkurrent till titlar som CS:GO, Overwatch och Apex Legends. Valorant påminner en hel del om framförallt CS:GO och det märks att spelen har sina många likheter. Många etablerade CS:GO-proffs har på senare tid valt att överge sina karriärer inom en av världens största esporter för att ge Valorant en ärlig chans. Samtidigt kunde vi se flera större organisationer börja rekrytera spelare och lag – innan spelet ens hade släppts.

valorant

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om Valorant

Valorant är byggt som ett klassiskt förstapersonsskjutspel och beskrivs av många som en hybrid av CSGO och Overwatch. Det märks att spelet tveklöst har tagit inspiration från CS:GO. Med den stora skillnaden att man som spelare i Valorant kan välja olika karaktärer med unik egenskaper, något som skapar helt nya dimensioner i spelet. Riot Games försöker inkludera en hel generation av MOBA-spelare genom att skapa ett FPS-spel som innehåller spännande karaktärer med superkrafter och är betydligt mindre krävande.

Matchspel

Matcherna spelas om två lag i ett klassiskt 5 mot 5-läge där första laget att vinna 13 rundor vinner matchen. Inför matcherna väljer varje spelare en karaktär(“Agent”). Varje Agent har unika egenskaper som man kan dra nytta av i spelet.

Under matchen startar det ena laget som anfallare och det andra laget som försvarare, efter 12 rundor byter lagen sida. Det attackerande lagets uppgift är att plantera bomben(“The Spike”) på någon av dom markerade bombplatserna medans försvararna ska försöka försvara bombplatserna och desarmera bomben om det anfallande skulle lyckas plantera. Utöver bomb-scenariot så kan ett lag vinna en runda genom att eliminera samtliga spelare i motståndarlaget.

Inför varje runda så har spelarna möjlighet att köpa på sig saker, bland annat vapen. Med hjälp av pengar(Creds) man tjänat in. Mer pengar får man efter varje runda och summan baseras på ens prestationer, att eliminera en motståndare, plantera bomben och vinna en runda ger extra creds.

Valorant Gameplay

Utbud av Valorant Betting

Valorant Betting väntas blomstra under 2020/2021 i samma takt som Valorant etablerar sig som en av ledande speltitel inom esport. Då Riot Games, till skillnad från när det kommer till League of Legends, väntas släppa marknaden fri så att utomstående aktörer kan anordna större turneringar och event likt inom CS:GO, så kommer vi få se en hel del större event och turneringar öppna upp under årets gång. Här nämns ESL, DreamHack och OGN som potentiella organisationer.

I samma veva som större event arrangeras kommer vi få se allt fler bettingsidor börja erbjuda spel på Valorant. Det är bara en tidsfråga innan utbudet hos spelbolagen är likvärdigt med andra speltitlar. Då spelet som sagt påminner mycket om CS:GO och spelidén är lika, så lär vi få se samma typ av spelutbud på dom generella sidorna. Matchodds, kartor, handikapp, h2h och toppfragger är i regel det som gäller. Medans dom mer esport-fokuserade bettingsidorna kommer ha fler specialspel att gräva i.

Valorant Betting tips

  • Lär dig spelet. Gå en snabbkurs via youtube eller varför inte prova spela själv? Oavsett så bör du lära dig och förstå spelet innan du börjar betta på Valorant.
  • Börja titta på matcher reda nu. Spelet är nytt, lagen är nya och spelarna är i en utvecklande fas. Dom största organisationer har redan börjar sätta ihop lag inför framtida turneringar. Börjar titta på matcher redan nu, vilka sticker ut? Vilka spelar har något extra? Det finns mycket att snappa upp av att bara se och lära.
  • Nytt spel även för spelbolagen. Spelet är precis som för dig och mig även nytt för spelbolagen. Det kommer ta tid innan vi ser spelbolag som kan “sätta rätt” odds prickfritt. Se bara hur lång tid det tagit inom CS:GO. Utnyttja detta till din fördel i den mån det går.
  • Välj inte första bästa bettingsida. Precis som när det kommer till all annan form av betting så finns det mycket att vinna på att välja rätt spelbolag att spela via. Bättre odds, bättre utbud och bättre bonus är några av exemplen. Kolla gärna igenom dom bettingsidorna vi rekommenderar så har du kommit en bit på vägen.
valorant-betting-karaktär

Bonus vid spel på Valorant

Innan dom riktigt stora eventen och turneringarna har börjat rullas ut så är det skralt med utbud av Valorant Betting. Det gör att spelsidorna, med all förståelse, inte börjat erbjuda spel på Valorant i samma utsträckning som andra esporter. Så fort marknaden öppnar upp sig och vi börjar se en stabilitet på den snabbt växande scenen så kommer bettingsidorna börja erbjuda spel på matcher i toppen.

Fördelen med Valorant är att spelet väntas bli en topptitel inom esport. I och med det lär vi se i stort sett samtliga bettingsidor erbjuda spel för att kunna täcka efterfrågan. Ju större spel och ju fler spelsidor som har Valorant i sitt utbud ju fler bettingsidor kommer du kunna hämta en välkomstbonus hos. Idag finns det över 80 spelbolag med svensk licens och majoriteten av dessa tillhandahåller bonusar till nya spelare.

Framtiden för Valorant

Få spel har fått så mycket uppmärksamhet och så många lovord innan det ens nått marknaden som Valorant. Det faktum att just Riot Games, med all deras erfarenhet från esport, ligger bakom är bara det en stark faktor. Riot har varit med förr, man har gjort misstagen och hittat ett vinnande koncept. Samtidigt finns det slående likheter med CS:GO, ett spel som länge dominerat bland FPS-spel. Med tanke på intresset så verkar marknaden vara redo för ett nytt FPS-spel och det är mycket som tyder på att vi kommer kunna följa Valorant växa en tid framöver. Vill du prova Valorant kan du ladda ner spelet här.

Stor anti-cheat satsning

Något som talar starkt för Valorant är Riot Games ambitiösa satsning på att fånga upp och stänga av fuskare. Det är ingen hemlighet att en av dom stora utmaningarna med spel online är den stora infektionen av fuskare och flera utvecklare har haft svårt att få stopp på detta fenomen. Riot har dock lovat en förändring. Redan under betan stängde man av över 10.000 spelare. Systemet är hårt och skoningslöst men samtidigt efterlängtat av seriösa spelare.

Shroud ger sin bild av Valorant

Spelutvecklare, experter och recensioner från vardagsspelare i all ära. Men när det tidigare CS:GO-proffset, numera världskänd streamer, Michael ‘Shroud’ Grzesiek lämnade sin syn på Valorant så fick han snabbt stor uppmärksamhet. Shroud nämner att spelet är betydligt “lättare” än CS:GO och inte kräver samma skills, vilket öppnar för en större bredd av spelare. Han menar på att Riot Games försöker nå en annan typ av spelare än den klassiska FPS-spelaren, vilket verkar rimligt i så fall.

Att Valorant kommer bli en slagkraftig esport är det inget tvivel om. Det finns så många aspekter som pekar på att Riot Games kommer lyckas. Igen. Att spelet direkt skulle konkurrera med CS:GO, trotts sina likheter, verkar det dock inte vara frågan om.

[ultimate-faqs include_category=’faq-valorant-betting’]