Call of Duty är ett klassiskt FPS-spel som under snart 20 år varit populärt hos både PC och konsolspelare. Call of Duty som esport har växt under det senaste årtionde där utvecklarna själva arrangerat stora event och turneringar sedan 2006. Många spelbolag erbjuder idag Call of Duty Betting som en naturlig del av sitt utbud av spel på esport.

CoD är, till skillnad från många andra FPS-spel, allra störst på konsol och ses som en av dom dominerande speltitlarna, tillsammans med FIFA, inom esport betting på PS och Xbox.

call of duty betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om Call of Duty

Call of Duty som spelserie etablerades redan 2003 i och med det först spelsläppet. Många var vi som tidigt stod och valde mellan just Call of Duty och Battlefield i våra yngre dagar. Activision har sedan dess lanserat 16 nya speltitlar i den klassiska FPS-spelserien. Det senaste spelet, Call of Duty: Modern Warfare, är en vidare utveckling av den redan befintliga “Modern Warfare”-serien. Spelet har, likt tidigare utgåvor, fått ett betydligt större genomslag bland konsolspelare än PC, där spelet fortfarande är ett av dom största actionspelen genom tiderna.

Utvecklarna bakom CoD var tidigt igång med att arrangera turneringar för spelets användare och har sedan 2006 fortsatt på samma spår. 2020 gick Activision ut med att man kommer skapa en franschise-liga för att etablera spelet som en än större esport.

Call of Duty League

Under 2020 drog Activision igång den störst satsningen på esport inom Call of Duty hittills. Call of Duty League bygger på samma koncept som Overwatch League med en franschise-liga baserad på lag från olika städer. Varje lag(stad) kommer vara värd åt ett antal matcher på hemmaplan under säsongen och ligan i sig kommer även stå som arrangör för ett antal events.

Den första säsongen innehåller 12 lag, majoriteten är ifrån Nordamerika och resterande har sin bas i Europa. Då spelet är som populärast i US så är det en självklar marknad att etablera den första säsongen på. Men målet är att ligan ska representeras av lag från hela världen. Ligan bygger på Call of Duty: Modern Warfare där matcherna spelas 5 mot 5 på Playstation 4. Den första säsongen hade en prispott på sex miljoner dollar.

I slutet av säsongen kommer dom åtta bästa lagen och fyra wildcards tilldelas en plats i Call of Duty League Championship Playoffs. Dom sex bästa lagen från playoffs får sedan göra upp om vilka två lag som möts i finalen av Call of Duty League Championship.

Kända esportorganisationer som FaZe och OpTic Gaming har lag med i den första säsongen av Call of Duty League.

Call of Duty Gameplay

Utbud av spel på Call of Duty

Tack vare Call of Duty League har utbudet av spel ökat globalt även om det finns ett spelutbud som täcker dom flesta större eventen världen över. Vill man betta på Call of Duty så täcker spelbolagen dom vanligaste typerna som matchspel, rundor och diverse över/under-spel precis som inom CSGO Betting.

Matchodds. Betta på vinnaren av den aktuella matchen. Var dock noga med vilken typ av spel det är du spelare på. Om det är raka 1-x-2 (där spelet är avgjort efter fulltid och resultatet lika är ett potentiellt utfall) eller om det är inklusive övertid.

Handikapp. Att betta på ett utfall i matchen inklusive handikapp innebär att ena laget startar med en fördel. Det kan handla om att ditt lag som du väljer att spela på startar med 3-0 i rundor. Oddsen blir då lägre på en vinst men du har samtidigt en fördel i spelet.

Rundor. Betta på vem som vinner en förbestämd runda, ofta den första i matchen. Man brukar även ha möjligheten att betta på hur många rundor det kommer bli i matchen.

Över/Under-spel. Ett av dom vanligaste spelalternativen när det kommer till esport och CoD. Spelbolagen erbjuder en “lina” till exempel att det blir över 15 rundor i matchen och du har du möjlighet att betta på om du tror att det kommer bli fler eller färre antal rundor.

Call of Duty Betting tips

Det finns oändligt med tips när det kommer till att börja betta på CoD. I grunden handlar det om att förstå spelet, följa lagen på toppnivå och att utgå ifrån rätt spelbolag som ger dig dom bästa förutsättningarna.

Lär dig spelets grunder

Att förstå och kunna läsa spelet är en nyckelfaktor om du vill börja betta på Call of Duty. Än viktigare om du bettar live och vill ligga ett steg före spelbolagen. Det bästa tipset vi kan ge är att du tittar på matcher på regelbunden basis och sätter dig in i lagen och spelarna på toppnivå.

Titta på matcher och följ stora turneringar

Vill du bli riktigt bra på Call of Duty Betting så gäller det att hänga med. Att titta på matcher, stora turneringar och följa lagen är ett måste för att hålla dig uppdaterad. Oavsett hur mycket statistik man kan läsa sig till, som såklart är guld värd, så behöver du se lagen spela för att faktiskt kunna sätta dig in i hur det går och vilka spelare och lag som är inne i en bra period.

Välj rätt bettingsidor

När du har börjat få koll på spelet, lagen och toppspelarna och känner att det är dags att börja betta på Call of Duty så är valet av spelbolag högst relevant. Att välja rätt spelbolag grundar sig i dina krav och önskemål. Här på Aimbet har vi listat dom spelbolag som vi anser håller högst nivå och erbjuder bäst spel på esport. Spelbolagen vi har listat är alla trygga aktörer och samtliga innehar även svensk licens. Utöver att det är en aktör så brukar många anse att en viktig faktor när dom väljer spelbolag är välkomstbonusen. Många bettingsidor erbjuder idag en välkomstbonus vid spel på esport för nya spelare. Var dock noga med att alltid läsa igenom spelbolagens regler och villkor innan du registrerar dig.

Call of Duty Betting Bonus

Idag erbjuder i stort sett samtliga bettingsidor någon form av bonus för nya spelare som är intresserade av Call of Duty Betting. Spelbolagens välkomstbonus kan skilja sig åt både när det kommer till storlek och omsättningskrav. Var därför alltid noga med att gå igenom varje potentiellt spelbolags olika krav innan du registrerar dig.

Framtiden för Call of Duty Betting

Även om intresset för Call of Duty som esport i dagsläget är relativt svalt på många håll, främst då esport på konsol inte slagit lika hårt överallt, så är intresset extremt stort i USA. I och med den nya satsningen på Call of Duty League väntas intresset öka även i resten av världen när tittare kan börja följa lag från dom egna regionerna. Att spelserien har hängt med i snart 20 år och fortsätter locka spelare med nya släpp som överträffar dom gamla är även den är klart positiv indikation inför framtiden.