svenska elitserien csgo

Den Svenska Elitserien CSGO är Sveriges mest folkkära esport-liga och Secsgo gick ifrån ett frågetecken till stor succé redan under den första säsong. Med stora prispotter, ett högt deltagande, flera stora sponsorer och Sportbladet som sänder matcher ifrån ligan så har man skapat en seriös image redan från första matchen.

Ett av dom stora målen med ligan, utöver att skapa ett ligasystem för svenska spelare, har varit att ge talanger chansen att utvecklas och visa upp sig för världseliten. Grundarna till ligan har ambitioner att skapa en miljö för spelare som vill och har förutsättningar att ta nästa kliv i karriären. Genom Elitserien har man utvecklat en liga där spännande och ambitiösa spelare får möjligheten att skaffa sig erfarenhet och kunskap om hur det är att spela viktiga matcher. Med publik. Samt att kontinuerligt spela på en hög nivå.

Om Svenska Elitserien CSGO

Den Svenska Elitserien CSGO bygger på tre steg – elitseriekval, elitserien och elitserieslutspel. Dom fyra högst rankade lagen ifrån Elitserien är dom som får chansen att göra upp i slutspelet. Finalerna har spelats live i Inferno Onlines lokaler och det totala prisvärde för Elitserien och regionsserierna landade den gångna säsongen på över en miljon kronor.

Historiska vinnare av Svenska Elitserien CS:GO

  • Fightclub (2020)
  • Sons Of Lennart (2019)
  • EsportsAdviser (2019)
  • Lotb (2018)

Serien i stort

Utöver Elitserien så består turneringen av flera Regionsserier och challengerserier. Sverige delas inför varje säsong in i fyra regioner, Öst, Väst, Syd och Nord. I varje region spelas två kval med max 64 lag per kval. Dom bäst presterande lagen kvalar därifrån in till regionsserierna och challengerserierna i dom berörda regionerna.

Den Svenska Elitserien CSGO har fått mer och mer uppmärksamhet för varje säsong som gått. Matcherna i Elitserien har streamas via Sportbladet redan från start vilket har gett ligan goda förutsättningar att dels ge en bild av hur seriösa man är med ligan, men även en ärlig chans att nå ut till människor som kanske inte har fastna för esport ännu.

Framtiden för Secsgo

Med tanke på vilken satsning man gjorde redan från start och hur det har sett ut hittills så lovar det gott för elitserien inför framtiden. Esport växer och samtliga större speltitlar kommer behöva skapa ett nationellt ligasystem i sinom tid. Inom csgo har vi det på plats redan idag. Ligan är ett perfekt skyltfönster för både talangfulla spelare att visa upp sig för större lag men även för lag att visa upp sig för potentiella organisationer som är ute efter ett redan framgångsrikt lag. Vi har redan idag sett unga spelare ta klivet och lag som har köpts upp, det är något som vi garanterat kommer få se mer av i framtiden.

Betta på Svenska Elitserien CSGO

Vill du spela på matcherna medans du tittar? Har du koll på lagen? Elitserien är en av dom svenska ligorna och turneringarna där esport betting har blivit extra populärt. I dagsläget erbjuder flera av dom största bettingsidorna odds på matcherna i både grundserien och slutspelet av Elitserien. Dom vanligaste spelen är i dagsläget:

Matchodds. Ett klassiskt 1×2, välj vilka du tror kommer vinna alternativt om du tror att det kommer sluta oavgjort.

Kartspel. Spelas matchen i en bäst av tre eller fem så brukar man kunna betta på vilket lag som vinner specifika kartor. Ett bra spel om man har koll på vilka kartor lagen är bra och mindre bra på.

Ronder. Ofta kan du betta på vilket lag som vinner specifika rundor under en karta. Det handlar oftast om pistolrundorna eller runda 10, 20, 30 osv.

Flest frags. Har du koll på lagen och spelarna så kan du även betta på vilka spelare som kommer få flest “kills” under en match. Tänk på att se över formen på spelarna, en svacka kan vara avgörande.

Det finns många olika spelformer inom CSGO Betting men detta är dom absolut vanligaste på marknaden. Det är även spel som dom flesta bettingsidorna erbjuder betting på csgo har i sitt utbud.

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

[ultimate-faqs include_category=’fragor-och-svar-om-svenska-elitserien-csgo’]