På bara några år har fått se utvecklingen inom esport ta fart på riktigt. Idag tävlar man på elitnivå och det är möjligt att försörja sig som proffs inom ett rad olika speltitlar. Dom allra största tävlingar och eventen inom esport avgörs dock i spel som Counter-Strike, Dota 2 och League of Legends. Spel som funnits under en lång tid och som har växt sig starkare allt eftersom. Men det finns även uppstickare likt Fortnite och PUBG som tagit allt större plats under dom senaste åren. Under 2020 släpps även Valorant, ett spel som väntas bli en gigant inom esport betting framöver.

Call of Duty: Modern Warfare

I snart 20 år har Activision levererat nya spelsläpp i den klassiska spelserien Call of Duty. CoD är ett av dom populäraste actionspelen genom tiderna där den största delen av spelarna hittas, till skillnad från många andra FPS-spel, på konsol. Intresset för Call of Duty Betting har växt genom åren och fick en extra boost när Activision lanserade Call of Duty League under 2020.

call of duty

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike är en av dom stora drakarna inom esport och intresset för den gamla trotjänaren ser aldrig ut att dö. Spelet är lätt att förstå för den stora massan vilket antagligen är en del av det. I stort sett alla etablerade spelbolag erbjuder idag ett genomarbetat utbud av CSGO Betting och esporten är en av dom största här i Norden. Att Sverige och Danmark varit dominanta inom CS:GO kan vara en bidragande faktor till det.

CSGO Betting LOGO

Dota 2

Valve har varit lyckosamma genom åren. Inte nog med att man släppte CS:GO 2012 som blev en succé. Året efter lanserade man Dota 2 som i stort brukar beskrivas som speltiteln som lockade till sig prispengar till esport. Inom Dota 2 arrangeras även The International, en av världens största esport-turneringar, där prispotten låg på hissnade 340 miljoner 2019. Under 2020 hålls The International i Stockholm och ett par spelsidor har redan öppnat upp för Dota 2 Betting på eventet.

DOTA 2 Betting LOGO

FIFA 20

Ett nytt FIFA har lanserats varje år sedan början på 90-talet och spelet har för varje år som gått få mer och mer uppmärksamhet. Under bara dom 2-3 senaste åren har FIFA som esport växt lavinartat. Idag kan du följa heltidsproffs spela i alltifrån den svenska eAllsvenskan och engelska ePremier League till eWorld Cup. FIFA 20 har lyckats knyta till sig en stor del av den unga fotbollspubliken och FIFA Betting har blivit en viktig del av den växande marknaden.

FIFA Betting LOGO

Fortnite

Epic Game’s guldklimp lanserades så sent som 2017 och blev en storsuccé över en natt. Spelet bygger på det hypade Battle Royale-konceptet som fick ett stort genomslag i och med just Fortnite och PUBG. Idag har dom flesta stora esport-organisationer en avdelning för Fortnite och prissummorna i dom stora turneringarna slutar inte förvåna. Idag finns det ett stort utbud av spelbolag som satsar på Fortnite Betting.

Fortnite Betting LOGO

League of Legends

Om Valve kan känna sig nöjda med CS:GO och Dota så har Riot Games sina tungviktare att luta sig mot. League of Legends lanserades redan 2009 och är fortfarande en av dom riktigt starka titlarna inom esport. Under LoL World Championship hade man över otroliga 100 miljoner tittare med en peak på 44 miljoner under ett tillfälle. Intresset för LoL Betting har länge varit stort och esporten har ett högt underhållningsvärde för tittarna.

LoL Betting

Rainbow Six Siege

Ett populärt förstapersons-skjutspel som släppts i över 10 olika utgåvor/expansioner. Spelet har fått oförtjänt lite tid i hetluft då spelet är riktigt kul att titta på. Rainbow Six Siege påminner en hel del om Counter-Strike fast med en annan infallsvinkel. Esen Esports har hållit i dom Nordiska mästerskapen dom senaste åren och det har blivit allt mer populärt hos dom stora bettingsidorna att erbjuda Rainbow Six Betting.

rainbow six betting

Rocket League

Fotboll med fordon? Rocket League har fångat mångas intresse under åren och har på senare tid börjat streams i större utsträckning. Samtidigt har utbudet av Rocket League Betting växt rejält bara det senaste året. Idag arrangeras flera stora event inom esporten och flera större ligor har etablerats, likt Svenska raketligan.

rocket league betting

Starcraft 2

Starcraft är en av dom äldsta fortfarande aktiva riktigt stora esport-titlarna. Spelet är ett klassiskt strategispel som fortfarande fångar publikens intresse. Inom just esport var Starcraft 2 Betting något av det första som etablerades på spelmarknaden. Även om spelet har ett par år på nacken så är det fortfarande stort i framförallt Asien där dom störst eventen har prissummor som landar på flera miljoner kronor.

starcraft 2 betting

Overwatch

Blizzard ligger inte bara bakom Starcraft 2 som håller sig i toppen bland esport-spel, även Overwatch ingår i deras utbud av esport spel. Overwatch har växt fram som en uppstickare och fick redan från start ett stort genomslag. Den största ligan är en så kallad franchise-liga där lagen får köpa sig en plats. Under första säsongen kostade en plats i ligan 20 miljoner dollar men man pratar om att en plats i ligan kan kosta uppemot 60 miljoner dollar kommande säsong. Då inser direkt vilket underliggande värde det finns och intresset för Overwatch Betting har även den ökat rejält.

Overwatch Betting LOGO

Valorant

Valorant väntas bli en av giganterna inom esport och redan innan lanseringen har flera tittarrekord slagits. Valorant har lockat till sig proffs från flera andra speltitlar som vill testa sina vingar i Riot Games egna “CS:GO-kopia”. Så fort spelet har satt sig och organisationer börjat ta form så kommer Valorant Betting bli en viktig del av den fortsatta utvecklingen för esporten.

Valorant Betting LOGO