CSGO Betting är idag ett givet komplement till sportsbetting hos dom större spelbolagen. Att betta på CSGO har aldrig varit så enkelt. Idag finns det ett stort utbud av spel och möjligheterna för dig som spelare är inte längre lika begränsade som det vara för bara ett par år sedan.

Esport är en av världens snabbast växande sporter där Counter-strike är en av dom stora dominanterna på marknaden. Inom FPS-spel har CSGO länge varit en ohotad etta trotts att spel som Call of Duty, Overwatch och Valorant har tagit andelar av marknaden dom senaste åren.

csgo betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Vad är CSGO?

CSGO eller Counter-strike: Global Offensive är ett av världens största spel inom esport med miljontals utövare och tittare. Spelutvecklaren Valve släppte Counter-strike, som från början bygger på en modd av Half-Life, redan 1999 och har sedan dess lanserat spelet i flera nya upplagor. Det senaste spelet i serien är CSGO som släpptes 2012 och är det spelet som är aktuellt än idag.

In-game regler och upplägg

Reglerna i Counter-strike är relativt enkla och spelet är lätt för nya spelare att ta sig an. Att spelet trotts det, efter 20 år, fortfarande kan vara intressant är att det taktiska lagspelet och dom snabba reflexerna alltid kan bli bättre. I CSGO så spelas matcherna om två lag, med fem spelare i vardera.

Ena laget startar som terrorister(T), dessa ska plantera bomben alternativt eliminera samtliga i motståndarlaget för att vinna en runda. Det andra laget spelar som counter-terrorister(CT), dessa ska skydda bombplatserna och desarmera bomben om terroristerna lyckas plantera. Även som CT vinner man om man lyckas eliminerat samtliga i motståndarlaget. Även om spelet innehåller flertalet spellägen så är det endast “bomb/defuse” som används under tävlingar och turneringar.

Varje match avgörs om 30 rundor. Efter 15 spelade rundor byter lagen sida och matcherna spelas om först till 16. Skulle en match sluta 15-15 så går matchen till övertid, förutsatt att matchen inte får sluta lika.

Pengar i spelet är en avgörande faktor som dom bästa lagen lär sig att ha stenkoll på. Med pengar kan du köpa nya vapen och skyddsutrustning vid starten av varje ny runda. Ju mer pengar du har ju bättre utrustad kommer du bli och dina förutsättningar försämras drastiskt om du har ont om pengar. Alla spelare för en summa pengar vi starten av en ny ruda. Denna summa ökar om du till exempel lyckas eliminera en motståndare, plantera/desarmera bomben eller vinna en runda. “Eco” är ett klassiskt uttryck inom CSGO som innebär att ett lag sparar sina pengar under en runda för att nästa runda kunna ha råd med mer/bättre saker.

CSGO Gameplay

Intresset för CSGO Betting fortsätter växa

Intresset för att betta på CSGO växer i takt med att åskådarna blir fler och spelet i sig tar en större plats i samhället. Esport i stort är extra populärt bland unga där många idag väljer att följa och supporta lag inom CSGO framför klassiska sportklubbar. Under dom senaste åren har Sportbladet börjar visa matcher från den Svenska Elitserien CSGO vilket har gjort att även dom äldre generationerna har fått upp ögonen för den spännande sporten.

Hur fungerar CSGO Betting?

CSGO är en av dom vanligaste speltitlarna inom esport som folk väljer att betta på. Att betta på CSGO är idag precis lika lätt som att betta på till exempel fotboll och ishockey. Fördelen med CSGO Betting är att det finns otroligt mycket statistik, fakta och historik att läsa på om. Vill du betta på CSGO så måste du först välja en bettingsida som lever upp till dom krav du har, sedan är det dags att sätta dig in i spelet. Att betta är för många inget man varken kan leva på eller ens gå med vinst i det långa loppet. Men det är samtidigt något många gör för nöjes skull.

CSGO Betting – vad finns det att spela på?

Utbudet av spel på CSGO har växt rejält dom senaste åren och idag är det snarare regel än undantag att spelbolagen har någon form av utbud inom CSGO Betting.

Dom vanligaste spelalternativen

Matchodds. Betta på en vinnare eller att det slutar oavgjort i ett klassiskt 1-x-2. alternativt om spelbolagen erbjuder Moneyline(ML), då kan du enbart välja en vinnare då spelet är inklusive övertid.

Handikapp. Att lägga ett spel med handikapp innebär att du ändrar förutsättningarna. Du kanske till exempel tror hårt på ett lag som också är favoriter, då är i oddsen i regel väldigt låga. Det du kan göra då för att höja oddsen är att spela på ditt val inklusive handikapp, till exempel “ditt val”-1,5. Det betyder i teorin att ditt lag startar matchen med ett underläge och måste vinna med minst 2 i marginal för att ditt spel ska räknas som vinst.

Kartor. Du kan i många fall välja att betta på specifika kartor i matchen alternativt vilket lag som vinner flest kartor med handikapp. Att betta på specifika kartor kan vara gynnsamt om man har koll på lagen och vet vilka lag som är extra bra på vilka kartor. Ett lag som är bra överlag kan få stryk av ett lag som generellt håller lägre klass men som är riktigt vassa på en viss karta.

Rundor. Det går att betta på specifika rundor i matchen. Generellt är det runda 1 och 16 som brukar vara populära, det är dom inledande rundorna på matchen/andra halvlek och innebär pistolrunda. Man brukar även ha möjligheten att betta på “först till” antalet rundor och över/under det totalt antal rundor spelbolagen sätter som lina.

H2H. Head 2 head är en klassiker inom sportsbetting. Här erbjuder spelbolagen en möjlighet att lägga ett spel på en match i matchen mellan två spelare. Det kan handla om vem som får flest “kills” av dom två bästa spelarna i vardera lagen.

Vinnare. Att betta på en vinnare i ett gruppspel, av ett event eller en liga brukar vara uppskattat hos supporters och ge höga odds. Men kom ihåg, oavsett vilket lag du bettar på och hur självklart det känns att dom ska vinna så brukar dessa spel ofta innefatta ett stort antal matcher, inklusive utslagsmatcher, där risken att ett lag misslyckas blir relativt hög. Dessa spel brukar enbart vara för att höja spänningen under ett helt event och för nöjes skull.

Specialspel. Det bästa med CSGO är att utbudet av spel-typer är betydligt större än inom många andra esporter. Här kan du hitta spel som “flest first kill”, “flest vunna clutches”, “någon spelare att få ett ACE” och om något av lagen lyckas eliminera en motståndare med kniven.

Stora turneringar och event i CSGO

Med tanke på hur stort CSGO är så är det inte konstigt att det finns en mängd olika event och större turneringar världen över. ESL (Electronic Sports League) är arrangör av många större turneringar, däribland den största av dom alla – ESL Pro League. I EPL återfinns alla dom största organisationerna och lagen i världen och uppmärksamheten kring turneringen är förhållandevis enorm.

Bra CSGO Betting tips

Titta på mycket matcher. Ett hett tips är att titta på mycket matcher om du vill börja betta på CSGO. Inte nog med att du kommer få mycket underhållning, du kommer också lära dig en hel del om lagen, kartorna och matchspel i stort.

Håll dig uppdaterad om lagen. Dagsform är avgörande i många fall och lag eller spelare som är inne i en längre dipp bör du inte ta i med tång. Håll koll på lagen genom att följa deras matcher och spelarna på sociala medier för att höra om det senaste.

Följ dom största eventen. Det absolut största spelutbudet brukar bli tillgängligt under dom stora eventen. Det är även där lagen håller som högst klass och ligger på en jämnare nivå. Den jämna nivån gör att du vet vad du kan förvänta dig av lagen, vilket gör att all statistik och fakta du kan samla på dig kommer vara mer relevant.

Antalet kartor kan avgöra. Tänk på att resultatet för en match kan skilja om det är bäst av en karta eller bäst av tre. Med bäst av en karta så är det betydligt mer osäkert att det bästa laget vinner då chansen att ett annat lag har “extra flyt” under en kort period som en karta är större. Samtidigt är risken större att just den kartan inte är en av ditt lags bättre, vilket brukar vara mindre avgörande om det är tre kartor som ska spelas igenom.

CSGO Betting Sites

Att välja rätt site när det kommer till betting kan ibland vara svårt. Än svårare när man ute efter att betta inom en viss nisch. Fördelen för dig som spelare är att esport på många plan fortfarande är en ny marknad där många bettingsidor har relativt svårt att “hitta rätt” med oddsen. Försök utnyttja det till din fördel – lagens formkurva har stor betydelse.

Här på Aimbet har vi listat ett 10-tal olika bettingsidor som alla är seriösa, trygga alternativ och samtliga spelbolag vi listar och recenserar innehar svensk licens. Samtliga bettingsidor vi jämför erbjuder förstås också ett bra utbud av spel på esport. Med hjälp av våra recensioner försöker vi hjälpa spelare att hitta bettingsidor som erbjuder bra odds på esport betting och som har ett stort utbud av specialspel för den som inte bara vill betta på matchvinnare.

Vilka bettingsidor erbjuder CSGO Betting bonus

Idag är det nästan svårare att hitta bettingsidor som inte har ett utbud av spel på CSGO än som faktiskt har, vilket är gynnsamt för dig som spelare. Vid valet av spelbolag så kan en bra aspekt att ha i åtanke vara om och vilken typ av bonus dom erbjuder. Här på Aimbet värdesätter vi bra bonusar och flera av dom spelbolag vi listat erbjuder välkomstbonus till nya spelare. Var dock noga med att alltid läsa igenom regler och villkor innan du registrerar dig hos något spelbolag för att ta reda på förutsättningar för deras bonus.

Framtiden för CSGO

Det går inte att ta miste på den framgång Valve haft i och med Counter-strike dom senaste 20 åren och samtidigt finns det inget som tyder på att CSGO på något sett skulle vara påväg åt någon annan riktning än upp. Även om det släpps nya speltitlar med jämnan som “utmanar” så är CSGO det självklara valet när det kommer till FPS-spel. Spel som Overwatch och Valorant har sin charm och kommer definitiv spela sin roll inom esport, men inget av spelen kan mäta sig med CSGO i det långa loppet.