Även om många idag hellre pratar om Dota 2, Valorant eller CSGO så är Starcraft 2 fortfarande ett av dom riktigt stora spelen när det kommer till esport. I Korea resulterade det intresset för spelet i att man har sänt matcher på TV under många år. Starcraft är ett av dom allra första spelen inom esport och det var även kring Starcraft man började betta på esport för första gången. Starcraft 2 Betting har varit aktuellt i stort sett så länge spelet har funnit och är än idag omåttligt populärt på många marknader.

Starcraft 2 är en uppföljare till det klassiska Starcraft: Brood War och har över 10 år på nacken. Sedan releasen har det släppts två större expansioner: Heart of the Swarm samt Legacy of the Void som båda har fått spelet att leva vidare fram till idag.

starcraft 2 betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om starcraft 2

Starcraft 2 är utvecklat av Blizzard och Starcraft-serien var från början en vidareutveckling av det klassiska Warcraft. Blizzard fick dock göra en del uppdateringar innan det första spelet lanserades då Starcraft påminde lite väl mycket om just Warcraft. Spelet i sig är ett klassiskt sci-fi strategispel där spelarna får välja att ingå i någon av dom tre olika raserna: Zerg, Terran och Protoss. Även om dom olika raserna skiljer sig åt en hel del när det kommer till att kriga och bygga baser så anses spelet trotts det vara oerhört välbalanserat. Spelet ses som en av dom mer kompletta esporterna vilket kan förklara det fortsatt stora intresset på sina håll. I Korea växer till och med spelet fortfarande vilket får ses som anmärkningsvärt.

Matchspel

Starcraft är ett realtidsstrategi-spel. Tävlingsmatcher avgörs allt som oftast genom “en mot en”-spel. Upplägget bygger enkelt förklarat på att varje spelare ska bygga upp och utveckla sin egen bas och armé för att samtidigt eliminera motståndarens. Inför varje match måste varje spelare välja mellan tre olika raser som alla skiljer sig en hel del åt spelmässigt. Dom olika raserna kräver även att man jobbar med olika strategier och speluppbyggnader. Dom olika klasserna är:

Zerg. Zerg är egentligen inte en specifik ras utan består utav ett antal olika raser som man genom resor till olika planeter lyckats värva.

Terran. Terran är människor med ursprung från jorden men som nu bor i “The Terran Confederacy” – ett system av ett antal nya planeter.

Protoss. Protoss är en utomjordisk ras som bemästrar en ytterst utvecklad teknologi och besitter mentala krafter.

Starcraft 2 Gameplay

Starcraft 2 Betting tips

Bli proffs på spelet. Det är alltid viktigt att man kan och förstår det spelet man vill betta på. Men en del spel är lättare än andra att komma in i, som FIFA eller Rocket League. Starcraft 2 å andra sidan är relativt krävande och det förväntas mer av dig som spelare och åskådare för att kunna hitta rätt.

Följ eliten. Precis som inom all form av betting gäller det att ha koll på lagen och spelarna. Kolla mycket matcher, håll dig uppdaterat om lagen och övervaka formen på spelarna. När en nyckelspelare har en dipp så brukar det betyda dåliga resultat, även om det är en lagsport.

Välj rätt bettingsidor. Det är aldrig en bra idé att ta första bästa. Vi har listat ett antal bettingsidor här på Aimbet som innehar svensk licens, erbjuder bonus och som tillhandahåller spel på esport och Starcraft 2. Gör din research, det kommer ge dig en fördel.

Starcraft 2 Live

Även om Starcraft 2 inte är lika etablerat i media idag som andra speltitlar så går det utan problem att följa dom bästa lagen och största ligorna. Både via Twitch och Youtube hittar du mängder med kanaler som står redo att streama det senaste. Du kan även stream matcher på till exempel Pixel.Bet där du även kan betta live samtidigt som du tittar.

Bonusar

Då Starcraft 2 utgör grunden inom esport och betting har funnits med som en komplement dom senaste 10 åren så kan du hitta ett utbud av spel på Starcraft 2 hos i stort sett samtliga större bettingsidor idag. I och med det har du ett antal större sidor, men svensk licens, som erbjuder bonus när du vill spela på Starcraft 2. Glöm inte bort att läsa spelbolagens regler och villkor vid registrering för bonus. Alla spelbolag har olika regler och det är viktigt att känna till förutsättningarna innan man börjar betta.

Framtiden för Starcraft 2 Betting

Även om spelet inte längre har samma status här i Sverige som det haft tidigare så är det fortfarande omåttligt populärt på andra håll ute i världen. Starcraft-serien har funnits sedan 90-talet och Starcraft 2 lanserades redan 2010 och konceptet hänger i än idag. Så även om spelet jobbar i skuggan av andra titlar(här) så kommer vi tveklöst kunna följa Starcraft 2 även i fortsättningen. Dom stora Preimer-turneringarna som Starcraft 2 World Championchip Series och IEM visar på hur stort intresset är. Så länge den typen av matcher spelas så kommer det alltid vara möjligt att betta på Starcraft 2.