FIFA som spel behöver ingen närmare genomgång vid det här laget. Fotbollsspelet som fångat ungas intresse sedan början 90-tal är idag en naturlig del av esport-världen och en ännu naturligare del av mångas vardag. Det var ingen tvekan om att FIFA Betting skulle få ett stort genomslag i och med esportens framfart speciellt med tanke på att fotboll är en av världens populäraste sporter att betta på.

Att titta live på FIFA skiljer sig inte nämnvärt från att titta på en fotbollsmatch. Den stora skillnaden skulle vara tidsaspekten. En match i FIFA går betydligt mycket snabbare vilket brukar uppskattas hos dom som gillar att betta på esport och inte vill sitta uppemot två timmar och vänta på utdelning.

fifa betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om FIFA

FIFA har gått ifrån att vara ett av dom populäraste tidsfördriven till att bli en viktig del av utvecklingen inom esport. Som det största sportspelet har FIFA haft en stor betydelse för esport och kommer med stor sannolikhet fortsätta vara en viktig pelare. Den snabba utvecklingen dom senaste åren har gjort att professionella ligor och lag växt fram på löpande band och intresset bland supporters och åskådare har varit en viktig del av detta.

FIFA Gameplay

Utbud av FIFA Betting

Matchodds. Klassikt 1-X-2 i fotboll. Spela på det laget du tror kommer vinna alternativt X om du tror att matchen slutar oavgjort.

Handikapp. Med ett handikappspel kan du få bättre odds men tar samtidigt en större risk. Ett exempel på handikappspel kan handla om att laget du betar emot i teorin startar matchen med 1-0(då är handikappspelet “Ditt val av lag”-1). Då måste ditt lag vinna med minst två måls marginal.

Vinnare. Ett vinnarspel kan innebära flera alternativ. Till exempel gruppvinnare, turneringsvinnare eller ligavinnare. Att betta på en totalvinnare, oavsett om det gäller gruppspel eller ett helt event, ger ofta höga odds men risken är samtidigt mycket högre då flera matcher måste landa rätt för att du ska vinna.

Live betting. Samtliga större bettingsidor erbjuder idag live betting. Att betta live på FIFA ger dig möjligheten att följa matchen och bilda dig en uppfattning om hur det kommer sluta, innan du lägger ditt bet. Oddsen rör sig snabbt och gör något av lagen mål så höjs/sänks oddsen ofta drastiskt.

FIFA Betting tips

Gör din research

Nyckeln till framgång inom FIFA Betting är att läsa på, titta på matcher och lära sig om både lag och spelare. Inom esport finns det otroligt mycket information och statistik att tillgå, använd det till din fördel.

Fokusera på toppmatcher i första hand

Alla vill så klart kunna hitta en rejäl underdog till bra odds, men faktum är att det för dom flesta inte är en vinnande strategi. Varken på lång eller kort sikt. Ju större match och bättre lag ju jämnar är det individuella spelet. På så sätt kan du lära dig om lagen du väljer att betta på och kan på så sätt förlita dig i större på att dom “gör jobbet”.

Håll dig uppdaterad

Har du ett stort intresse för FIFA Betting så kan det vara en god idé att följa lag, spelare och ligor på sociala medier och forum för att hålla dig uppdaterad om det senaste. I många fall kan man snappa upp saker som kan vara direkt avgörande i en kommande match.

Betta bara på matcher du har koll på

Om du väljer att betta på FIFA så spela bara på matcher där du besitter kunskap om lagen och spelarna. I dag är spelbolagen bra på att sätta odds vilket gör att du behöver läsa på än mer, vilket är fullt möjligt. Några snabba googlingar ger dig statistik, fakta och highlights vilket kan vara ett bra första steg.

Bonus på FIFA Betting

Här på Aimbet har vi listat ett antal bettingsidor som i dom flesta fall erbjuder någon form av bonus för dig som ny spelare. Vi rekommenderar dig att alltid jämföra olika spelbolags bonusar och spelutbud på FIFA innan du registrerar dig för att få ut den bästa upplevelsen av ditt bettande. När du väl har valt ett spelbolag som känns rätt så glöm inte att läsa igenom det specifika bolagets regler och villkor. Det kan skilja sig en del från spelbolag till spelbolag så ta reda på allt innan du kommer igång.

Största ligorna inom FIFA i Norden

eAllsvenskan (SE)

eAllsvenskan är den svenska högstaligan i FIFA och består av representater från klubbar i både Allsvenskan och Superettan. Ligan hade sin första säsong under 2019 och blev en stor succé direkt. Matcher sändes live via både twitch och Dplay.

eSuperliga (DK)

Danmarks motsvarighet till eAllsvenskan. eSuperligan var tidigt igång med sin etablering och har flera framgångsrika säsonger i bagaget. Precis som i Superligan så är FC Köpenhamn ett etablerat topplag och har dom två senaste säsongerna vunnit ligan.

eSerien (NO)

Även Norge har ett ligasystem inom FIFA. eSerien, precis som dom nyss nämnda, är en del av FIFA Global Series och en språngbräda för dom inhemska lagen att kvalificera sig till FIFA eWorld Cup.

Dom största ligorna i FIFA i resten av världen

Även om dom nordiska ligorna har fått en bra start och tagits emot väl av såväl klubbar som supporters och åskådare så finns det ligor som ligger bra mycket längre fram i utvecklingen. ePremier League, eBundesliga och eDivisie är några av ligorna som lyckats bygga upp ett stor community kring den inhemska ligan och lagen. Utöver ligorna avgörs även eChampions League för att utse den absoluta eliten inom FIFA.

FIFA 20 Global Series

EA Sports FIFA Global Series består av en mängd olika event, turneringar och ett 20-tal inhemska ligor(däribland eAllsvenskan) där deltagarna i och med vinster och bra placeringar plockar poäng. Varje ligaplacering och turneringsvinst är värd olika mycket poäng beroende på storlek och svårighetsgrad. Med hjälp av poängen man samlat på sig under säsongens gång kan spelarna sedan kvala in till årets händelse: FIFA eWorld Cup. Dom 128 bäst rankade spelarna enligt FIFA Global Series ranking får en extra möjlighet att samla in dom poäng som krävs för att ta sig till toppen genom ett FIFA Global Series-slutspel. Därefter kommer dom 32 spelarna med högst totalpoäng kvalificera sig till FIFA eWorld Cup.