Rocket League Betting har gått ifrån att vara nära på obefintligt till att erbjudas på både nischade och världsledande bettingsidor på bara ett par år. Den stor anledning till det växande intresset för spel på RL är det ökande antalet tittare som vill höja spänningen och spela på sina favoritlag.

Rocket League kan beskrivas som ett fotbollsspel med fordon. Enkelheten i spelet är en stor anledning till dess stora genomslag. Det är underhållande att titta på och till skillnad från många andra esport-spel kan majoriteten av tittarna slå på en match och förstå upplägg direkt.

rocket league betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om Rocket League

Spelet är som sagt enkelt och innehåller inga komplexa regler. Rocket League är kort och gott fotboll med raketdrivna bilar. Matcherna spelas om en till fyra spelare i vardera lag och går ut på att man som spelförande lag, med hjälp av dom raketdrivna bilarna, skjuter den stora bollen in i motståndarlagets mål. Bilarna kan både hoppa och skjuta sig åt sidan samtidigt som man som spelare kan utnyttja så kallade “Boosts” som finns utplacerade på spelplanen för att både öka hastigheten och göra längre hopp.

Stora turneringar inom Rocket League

Rocket League Championship Series (RLCS) är det stora målet för alla som vill satsa på esport inom Rocket League. Ligan startades och arrangeras av spelutvecklaren Psyonix själv och spelas om två säsonger per år. RLCS är spelets enda Premier-tier turnering med den största prispotten inom RL i stort.

Electronic Sports League (ESL) och Major League Gaming (MLG) anordnar även dom prestigefyllda turneringar, både minor och majors inom Rocket League. Det finns även en hel del andra både stora och små turneringar inom Rocket League.

Svenska Raketligan är det nationella ligasystemet i Sverige inom Rocket League. Ligan etablerades snabbt för några år sedan och har idag ett stort antal divisioner med flera grupper i varje division.

RL Gameplay

Rocket League Betting tips

Lär dig spelet. Även om spelet är ett av dom lättare att sätta sig in i så finns det delar i spelet som gör att vissa lag är bättre än andra. Lär dig spelet från grunden och skapa en förståelse för hur dom bästa lagen spelare. Det kommer ha en stor betydelse

Börja följa sporten. Har du ett intresse så är det inte svårt. Börja titta på matcher och följ lagen. Vad är det som skiljer topplagen? Vilka spelare sticker ut? Följ Rocket League och lagen på större forum och sociala medier och skaffa dig ett försprång genom smådetaljer mot spelbolagen.

Välj rätt spelbolag. Rocket League är inte det spelet som dom vardagliga bettingsidorna erbjuder stört utbud av tyvärr. Var därför noga med vilket spelbolag du väljer.

Rocket League Live

Rocket League har länge varit en populär speltitel bland streamers och spelet lockar ständigt många nya tittare. På Rocket League’s officiella Twitch-kanal där du kan följa matcher och uppdateringar från communityt. Det är även flera bettingsidor likt Pixel.Bet som erbjuder live stream samtidigt som du kan betta live på Rocket League.

Bonusar inom Rocket League Betting

Fler och fler bettingsidor har börjat erbjuda spel på dom största eventen inom Rocket League, även om det än idag är många som inte nått hela vägen. För att få tag på en välkomstbonus hos ett spelbolag för spel på RL så gäller det därför att göra din research. Vi har listat ett par spelbolag som både erbjuder bonus och ett utbud av Rocket League Betting här ovan. Kom ihåg att alltid läsa igenom regler och villkor hos spelbolagen när du registrerar dig.

Framtiden för RL

Grundarna bakom Rocket League såg möjligheten att göra en större satsning på RL som esport under 2016 efter att man bevittnat vilken tittarsuccé spelet blivit på Twitch och andra streamingplattformar. Som en effekt av det startade man Rocket League Championship Series, en omfattande liga som fått stort genomslag globalt. Framtiden för Rocket League ser ljust ut främst med tanke på utvecklarnas egna satsning samt hur populärt spelet blivit bland streamers. För personer som följer sporten och som har esport betting som hobby så bör man inte förvänta sig några större drastiska förändringar i just det segmentet. Utbudet av olika typ av spel på matcherna kommer nog vara relativt konstant.