Rainbow Six Betting tog fart under 2017 i och med att den första professionella turneringen arrangerades i spelet. Konceptet Tom Clancy’s Rainbow Six har funnits i många år och det senaste släppet i serien är “Siege”.

Rainbow Six Siege är ett klassiskt FPS-spel och påminner som många andra om bland annat CSGO och Valorant. I spelet finns det flera olika spellägen men endast tre av dessa som används inom esport – “Hostage”, “Bomb” och “Secure Area”. Även om spelet inte är det största inom esport så är det trotts det en etablerad speltitel där betting blivit en naturlig del av den professionella scenen.

rainbow six betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om Rainbow Six Siege

Matchspel

Spelet är definitionen av ett taktiskt spel där lagsamarbete och genomarbetade strategier är avgörande för att lyckas. Inför varje match får varje spelare välja en karaktär(Operator) som alla har olika egenskaper och spelet bygger på flera olika segment där alla spelare utgör en viktig roll. R6 skiljer sig från andra FPS-spel främst på grund av den nyss nämnda strategiska aspekten där spelet under perioder kan upplevas som betydligt mer långsamt än andra. Men det är samtidigt grundpelaren i spelet och det är där dom absoluta topplagen kommer fram. Inom R6 finns det tre olika spellägen:

Bomb: Laget som attackerar ska desarmera en av två bomber. Det försvarande laget ska göra sitt allt för att stoppa dom med hjälp av barrikader. Om det attackerande laget lyckas planera sitt desarmerings-kit så måste det försvarande laget förstöra dessa för att vinna. Det går även att vinna genom att eliminera samtliga i motståndarelaget.

Hostage: Det attackerande laget ska rädda gisslan medans det försvarande laget ska barrikadera rummet med gisslan i och stoppa det attackerande laget. Om något av lagen skadar gisslan så måste det laget hjälp gisslan innan han dör, annars går vinsten till det motsatta laget.

Secure Area: Ett klassiskt spelläge där det attackerande laget ska säkra ett rum medans det försvarande laget ska förhindra att dom lyckas, allt under tidspress.

Svenska framgångar

Svenska Fabian “Fabian” Hällsten blev 2019, för andra året i rad, utsedd till världsmästare i Rainbow Six Siege efter att ha tagit hem Six Invitational med sitt lag G2 Esports. Året innan tog laget hem tre av dom fyra Premier-turneringar som arrangerades inom R6. Fabian var både kapten och in-game leader i den framgångsrika organisationen och har haft en lysande karriär hittills. I juni 2020 lämnade Fabian G2 för Team Vitality.

Rainbow Six Siege Gameplay

Stort utbud av spel på Rainbow Six

Rainbow Six Siege har ett stort underhållningsvärde och är populärt bland tittare ute i världen. Genom det har R6 växt som esport och spelutbudet har även det ökat i snabbt takt. Idag finn det en mängd olika typer av spel, men dessa är några av dom absolut vanligaste:

Vinnare av karta: Betta på vilket lag som vinner aktuell karta. Denna typ av spel lämpar sig om du har koll på lagen och vet vilka kartor dom är bra på. Oavsett om du inte tror att laget vinner hela matchen så kan dom vara favoriter på vissa kartor.

Matchvinnare: Den absolut vanligaste typen av spel. Här bettar du kort och gott på vilket lag som vinner matchen.

Handikapp: Lägger man ett spel med handikapp så väljer man att betta med en fördel/nackdel. Vi tar ett exempel. Om du tror att “Lag 1” kommer vinna stort så kan du spela med ett handikapp på antalet kartor eller rundor i matchen. Spelar vi på en match som är bäst av tre kartor och lägger spelet: “Lag 1” -1,5hcp så innebär det kort och gott att “Lag 1” måste vinna med 2 kartor, då Lag 1 startar med -1,5 kartor innan matchen ens har börjat. Men man kan även spela på tvärtom, att en underdog startar med +1,5. Lägger man ett spel med handikapp så gör man det för att man har bra koll och vill öka oddsen. Då chansen att vinna minskar.

Finalist: Betta på vilket lag som går till final. Tror man starkt på ett lag men inte är helt hundra på att dom tar hem ett helt event så kan man spela på att dom går till final. Då har man garderat sig för om dom skulle komma tvåa.

Gruppvinnare: Ibland får ett lag man tror på överkomligt motstånd i gruppspelet av ett event och då kan på spel på det laget som gruppvinnare vara ett bra alternativ.

Vinnare av event: Att betta på vinnare av ett event ger ofta väldigt höga odds, men risken följer där efter. Dessa spel är i regel en rejäl chansning för oavsett hur överlägsen någon är så är ett event ofta relativt långt. En hel del hinner hända, bland annat ett antal utslagsmatcher. Många som bettar på vinnare av ett helt event bettar på sina favoritlag för att höja spänningen under hela eventet.

Rainbow Six Betting tips

Lär dig spelets olika drag

Då spelet handlar lika mycket om strategi som prickskytte så krävs det mer av spelarna. Det ger en fördel till dig som åskådare emot spelbolagen. Lär dig spelet, banorna och karaktärernas egenskaper och därefter vilka proffslag och spelare som är bra på vad så kommer du hitta rätt.

Betta live på Rainbow Six

Att betta live på matcher har gjort att spelare världen över som gillar att titta på esport nu har möjligheten att göra matcherna än lite mer spännande. Rainbow Six Siege är i sig ett underhållande spel för åskådarna. Men att även kunna betta på sina favoritlag när matchen väl är igång har ökat spänningen för många. Betting på esport live har även sina fördelar. Du får chansen att läsa av matchen och på så sett få en större möjlighet att se vad utfallet kan tänkas bli. Ju mer erfarenhet du får ju lättare kommer du ha att läsa av olika mönster i spelet.

Bonusar inom Rainbow Six Betting

Då R6 är en av dom mer etablerade FPS-spelen inom esport så finns möjligheten att betta på Rainbow Six hos i stort sett samtliga större spelbolag. Främst när det vankas major-event. Det gör att du som spelare har möjlighet att hämta välkomstbonus hos flera stora och säkra bolag med svensk licens. Glöm bara inte att läsa spelbolagens regler och villkor när du registrerar dig.

Framtiden för Rainbow Six Siege

Rainbow Six är som sagt inte ett av dom största spelen här i Sverige. Men på andra håll i världen ligger spelet i toppen bland spelarna. Då R6 innehåller element som gör att spelet sticker ut från andra titlar i samma segment så kommer det det rimligtvis fortsätta locka sin publik. Det har vi sett hittills. Underhållningsvärdet är stort och dom större matcherna lockar en hel del tittare. Folk som gillar FPS-spel men som ändå kräver mer av ett spel än bara pricksäkerhet hittar snabbt en favorit i Rainbow Six. Samtidigt har Rainbow Six Betting blivit en självklar del av spelbolagens utbud, speciellt under dom större eventen.