Fortnite Betting blev snabbt populärt efter att spelet lanserades 2017. Få speltitlar har haft ett sådant framgångsrikt släpp med över 10 miljoner spelare redan efter två veckor. Idag drygt 3 år senare är antalet unika användare upp i hissnade 350 miljoner enligt Epic Games själv. Något annat som är anmärkningsvärt är att Epic beräknar att 35% av spelarna är kvinnor. En siffra som tar Fortnite till en ohotad förstaplats när det kommer till antalet kvinnliga spelare. Att betta på esport och då främst Fortnite går idag att göra hos majoriteten av spelbolagen. Intresset är så pass stort för spelet att samtliga bettingsidor som erbjuder spel på esport har med Fortnite i sitt utbud.

Fortnite betting

+18 | Regler och villkor gäller | Stödlinjen | Ansvarsfullt spelande

Om Fortnite

Fortnite bygger på det omåttligt populära Battle royale-spelläget där spelare kämpar om att vara den sista överlevande. Upp till 100 spelare hoppar fallskärm ner på en ö som är fylld med vapen och utrustning där målet är att hålla sig vid liv. Man kan spela i ett antal olika lägen där man antingen är själv, tillsammans med någon annan eller i en grupp(squad). Under spelets gång krymper den spelbara ytan på ön vilket gör att alla sakta men säkert flyttas närmare varandra. Den(eller dom om man spelare i lag) som står sist kvar på ön har vunnit.

Likhet med PUBG

Spelet är slående likt PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) och bygger på samma “battle royale“-konceptet. PUBG skaparna har tidigare försökt stämma Epic Games(Fortnite) för just plagiat men den stämningen lades sedermera ner efter att Tencent(delägare i båda bolagen) lagt sig i. PUBG släpptes innan Fortnite och anses enligt många ha banat väg och vara en stor anledning till att Fortnite fick ett så pass stort genomslag på så kort tid.

Fortnite World Cup

Fortnite World Cup är en årliga turneringen arrangerad av spelutvecklaren Epic Games. Under finalen 2019 sålde samtliga 23,700 biljetter till Arthur Ashe Stadium, New York, där eventet skulle avgöras slut. Samtidigt hade Fortnite World Cup hela 2,3 miljoner samtida tittare på endast youtube och twitch. Inte inräknat folk som tittade in-game eller via andra kanaler, vilket talar för att siffran var betydligt högre. Spelarna tävlade om en total prispott på närmare 300 miljoner kronor där vinnaren tog hem ungefär 10% av totalen. Lite kuriosa, alla spelare som tagit sig vidare från kvalen till finalen i New York fick automatiskt en halv miljon kronor – bara av att delta.

Fortnite Gameplay

Vilka typer av spel erbjuds på Fortnite?

Det finns en mängd olika specialspel och bettingsidor som är mer nischade mot esport brukar i regel erbjuda flera både “roliga” och spännande alternativ. Ett par speltyper som i regel finns hos dom flesta större spelbolag på populära event är:

Vinnare: Antingen av en match eller ett helt event. Att betta på vinnare är tveklöst det vanligaste då det inte kräver något extra. Mer än att välja rätt förstås.

Topp x: Är man inte helt säker kan man betta på att en spelare ska komma till exempel topp 3 eller topp 5. Oddsen blir då lägre än om man spelar på att någon vinner men samtidigt minskar risken. Fortnite är inte helt självklart och omständigheter kan ställa till det för spelare, oavsett nivå.

Över/Under: Här bettar du mot ett påstående. Spelbolagen kan till exempel erbjuda ett spel på att någon ska eliminera 5 motspelare, då kan du välja om du tror att spelare ska eliminera fler(över) eller färre(under).

Fortnite Betting tips

Att lära sig grunderna, reglerna och hur spelet ändras under matchens gång är en förutsättning om man vill lyckas när det kommer till att betta på Fortnite. En av fördelarna med just Fortnite är att spelet är gratis så har du bara en dator hemma så har du alla möjligheter att lära dig från grunden.

Titta på matcher och följ spelare

Det är ingen hemlighet att man lär sig som mest när man tittar på dom som anses vara bäst. Vill man bli riktigt bra på Fortnite och skapa sig en större förståelse för Fortnite Betting så handlar det om att följa dom bästa spelarna. Titta på matcher, följ event och håll dig uppdaterad med statistik från toppspelarna så kommer dom relativt snabbt komma in i det.

Välj spelbolag som erbjuder på Fortnite

Även om Fortnite är stort och dom flesta större spelbolag erbjuder odds på till exempel Fortnite World Cup så brukar dom olika spelalternativen vara begränsade. Dom spelbolagen som vi listat på denna sida är sidor som vi anser har ett brett utbud av både matcher och speltyper.

Fortnite Betting Bonus

Det finns ett antal bettingsidor som låter dig betta på Fortnite och som erbjuder välkomstbonus för nya spelare. Har du aldrig bettat innan så kan vi varmt rekommendera dom kändare bolagen som Unibet, Bethard och Betsson som alla erbjuder bra bonus och har ett stort utbud av spel, inte bara på esport. Är du lite mer rutinerad så kan sidor som Pixel.bet passa bra. Där hittar du ett bredare utbud av spel på esport samt att dom avdelning för esport casino.

Framtiden för Fortnite

Debatten om Fortnite’s vara eller inte vara har gått het det senaste året efter monstesuccén 2017/2018. Många anser att spelet är på nedgång och att antalet aktiva spelare/tittade timmar har fallit en del senaste året är ett starkt tecken på det. Dock finns det siffror som pekar på det motsatta. Fortnite har under dom senaste 14 månaderna ökat antalet användare med 100 miljoner nyregistreringar. Det kanske inte säger så mycket om aktiva spelare men det ger en indikation på att spelet fortfarande skapar ett stort intresse bland spelare. Även om spelet har tappat sedan toppen, vilket var väntat, så är Fortnite fortfarande ett av världens mest spelade spel och Fortnite Betting lär inte bli mindre populärt framöver.

[ultimate-faqs include_category=’faq-fortnite-betting’]