Sverige är ett av dom länder som länge dominerat större Esport-turneringar världen över och vi har sedan starten varit en nation att räkna med inom esport. Vi tillhör ett av dom länder som drivit och utvecklat sporten till vad den är idag. Samtidigt har det etablerat sig större esport-turneringar på hemmaplan som med åren både tagit större plats och etablerat sig i urvalet av esport betting. Ta bara exempel som att eAllsvenskan visas på Dplay och Sportbladet sänder och liverapporterar från Svenska Elitserien i CSGO.

Stort intresse för eAllsvenskan

eAllsvenskan startades för två år sedan i ett försöka att öka intresset för fotboll bland unga genom att nå dom på ett plan den där yngre generationen är mer interagerade. eAllsvenskan består av lag ifrån både Allsvenskan och Superettan, där organisationerna representeras av deras egna esport-sektioner.

Sidor med brett utbud av spel på eAllsvenskan

 • Pixel.bet
 • Unibet
 • Bethard

Serien fick stor uppmärksamhet redan under första säsongen och intresset var större än väntat. Till säsong två tillkom ett antal nya lag som ville ta chansen att etablera sig på den nya scenen. Dplay har följt och streamat matcherna ända från start, vilket såklart har gett ligan ett naturligt lyft redan från första bolltouch. Efter att intresset ökat och matcher börjat streams mer frekvent så har FIFA Betting blivit allt populärare.

Svenska Elitserien CS:GO fortsätter växa

Konceptet är enkelt och genialiskt. Målet med den Svenska Elitserien CS:GO är att låta Sveriges bästa CS:GO spelare tävla om “SM-guldet” och samtidigt fostra framtidens storstjärnor inom sporten. Turneringen är grundad av bland annat Emil ”Heaton” Christensen, en av dom riktigt stora legenderna inom Counter-Strike.

Både spelbolagens utbud och antalet stora turneringar ökar i snabb takt när det kommer till esport betting. För bara några år sedan fick du leta rejält för att få chansen att lägga ett bett på till exempel en CS:GO-match, idag kan du till och med spela på den svenska Elitserien i CS:GO.

Idag erbjuder fler bettingsidor som Pixel.bet och Unibet ett brett utbud inom CSGO Betting med alltifrån klassiska 1×2 till olika h2h och långtidsspel. Samtidigt har flera spelbolag börjat streama matcherna och erbjuda livespel, vilket har öppnat upp för en helt ny marknad.

Redan från start har det gått att streama matcherna från ligan live via Sportbladet som har rapporterat från säsongen tillsammans med ett gäng expertkommentatorer som har gjort ett gediget arbete.

JUST NU: Bettingsidorna med störst utbud av spel på den Svenska Elitserien i CS:GO

 • Pixel.bet
 • Unibet
 • Betsson
 • Bethard

Svenska Raketligan

Som Rocket League’s motsvarighet till dom två föregående ligorna hittar vi Svenska Raketligan. Svenska Raketligan är ett nationellt ligasystem där alla som vill får ställa upp och utmana den svenska eliten. Ligasystemet består idag utav Division 1-5 med flera grupper i varje division.

Rocket League är ett perfekt spel för dig som vill se en annan typ av esport än dom mer hypade speltitlarna. Spelet i sin enkelhet är lätt att förstå för den som bara vill slå på en match och uppleva spänningen. Idag streams dom största matcherna och eventen, likväl som den Svenska Raketligan, frekvent hos mer inbitna streamers. Utbudet av betting på den Svenska Raketligan är relativt skralt ännu, även om det finns. Till dom större eventen brukar dock spelbolagen vara snabba med att erbjuda odds på matcherna.

ESL Pro League – Esportens Champions League

Om Svenska Elitserien förväntas bli Sveriges grundpelare inom Counter-Strike så är ESL Pro League det alla kommer ha som slutmål i karriären. ESL har länge arrangerat event, turneringar och ligor inom CS:GO och idag ligger man bakom dom allra största turneringarna världen över. ESL Pro League avgörs mellan dom absolut bästa lagen i världen. Drygt hälften av lagen(“Partner teams”) direktkvalificeras medans den andra halvan av lagen får kvala in till slut-eventet via något av alla regionskval, esl’s världsranking eller en topp-placering i Mountain Dew League.

ESL Pro League har blivit som ett Champions League inom CS:GO. Efter att ligan har skrivit partner-avtal med många av dom största lagen i världen så har man därmed säkrat sin dominans ett tag framöver.

Det stora intresset för ligan hos publiken fortsätter att växa. ESL Pro League är även ett av dom eventen som bettingsidorna idag erbjuder störst utbud av spel på.

Störst utbud av spel på ESL Pro League

 • Unibet
 • Bethard
 • Betsson

The International – Solklar dominant bland esport-turneringar

När vi pratar om genomslaget för esport så kan vi inte undgå att nämna världens största event – The International. The International(TI) avgörs mellan 18 lag i spelet Dota 2 och har arrangerats enda sedan 2011. Eventet har växt för varje år som gått, där prispotten mångdubblats sedan starten, och idag är det få event inom esport som kan konkurrera.

Under 2019 hölls turneringen i Shanghai och prispotten låg då på hissnande 34 miljoner dollar, vilket gjorde turneringen till den absolut största inom esport genom tiderna. Antalet tittare under eventet peakade på närmare 2 miljoner under ett och samma tillfälle och antalet streamade timmar landade på närmare 88 miljoner totalt under eventet.

Bästa bettingsidorna för spel på The International

 • Pixel.bet
 • Unibet
 • Betsson

Worlds Championship – Fler tittare än Super Bowl

League of Legends motsvarighet till The International kallas “Worlds” Championship. Turneringen arrangeras av Riot Games, som även skapat spelet. League of Legends är en av dom klassiska speltitlarna med flest antal spelare genom åren. Till stor det för att spelet har varit gratis. Prispotten inom League of Legends Worlds är dock till synes “låg” i jämförelse med andra event av samma kaliber. Det är främst för att Riot Games till skillnad från till exempel Valve(CS:GO) arrangerar alla turneringar och event själva. På så sätt slipper dom konkurrensen och kan hålla nere summorna.

Om TI är världens största event sett till ekonomi så är Riot Games på ett helt annat plan när det kommer till antalet tittare. Genom Worlds 2018 i Sydkorea slogs ett smått hissnade rekord. Eventet hade över 100 miljoner unika tittare totalt med en peak på smått otroliga 44 miljoner tittare. Det kan jämföras med Super Bowl som “bara” hade 98 miljoner tittare under samma år.

Bettingsidorna med fokus på Worlds

 • Unibet
 • Bethard
 • Betsson