svenska raketligan

Svenska Raketligan är Sveriges största professionella esportliga inom Rocket League som redan efter fyra säsonger etablerat sig starkt på den svenska esportscenen. Grundarna ansågs att det saknades ett stabilt ligasystem i Sverige som redan fanns i andra länder och idag kan vi tveklöst säga att det är på plats. Den Svenska Raketligan är idag partners med en hel del större företag som är kända inom esport som till exempel MSI, Inet, Esen Esports, BenQ osv. vilket ger en indikation på var detta är påväg.

Om Svenska Raketligan

Svenska Raketligan är ett nationellt ligasystem i spelet Rocket League som är öppet för alla. Allt du behöver för att vara med är två vänner att spela med, då alla matcher spelas tre mot tre. Ligasystemet sträcker sig från division 1 upp till division 5 med flera grupper i varje division. Det stora antalet divisioner/grupper är ett klart tecken på att ett gediget ligasystem har varit efterfrågat.

Vinnare av Svenska Raketligan

  • Säsong 3: Nent Esports
  • Säsong 2: Power Puff
  • Säsong 1: Granit Gaming

Ligan är uppbygd med ett klassiskt seriespel med enkelmöten. Dom sex bästa lagen ifrån seriespelet i division 1 får chansen att göra upp i slutspelet. Slutspelet är en så kallad “double elimination”-turnering där ettan och tvåan ifrån seriespelet kvalificerar sig till runda två direkt.

Rocket League – enkelt och underhållande

Gillar du fotboll, bilsport och spel där det händer mycket hela tiden? Då kan Rocket League vara något för dig. Spelet är perfekt för dig som vi få lite variation ifrån alla first person shooter- och strategispel. Spelet är enkelt och lätt att förstå sig på utan någon större genomgång. Är man ute efter en underhållande esport att titta på så räcker det med att slå på en match så är man inne i det relativt snabbt. Idag streamas dom allra största turneringarna och matcherna frekvent hos diverse streamers. Även Svenska Raketligan går att följa live. Det är även en speltitel där esport betting har tagit allt större plats. Perfekt för den som är intresserad av att spela på matcherna som visas.

Går det att betta på Svenska Raketligan?

I dagsläget är det inte möjligt att betta på just Svenska Raketligan. Rocket League Betting är annars stort på marknaden och extra populärt när det kommer till större internationella evenemang. På flera bettingsidor som är nischade mot esport hittar du ett brett utbud av spel på dom största ligorna och turneringarna inom Rocket League.